» روغن زيتون

 
 
 
روغن زيتون خوب را چگونه بشناسيم؟

طرز تهیه روغن زیتون
پس از برداشت زیتون زیتونها را به کارخانه روغن کشی زیتون انتقال داده تا پس از طی مراحل شستشو، خمیر کردن و سپس با استفاده از سانتریفیوژ روغن از اب و تفاله زیتون جدا شده و تحویل داده شود

در خرید روغن زیتون باید به نکات زیر دقت کرد:
تست اول بوی روغن زیتون
روغن زیتون تازه باغداران شمال بوی زیتون سبز خام را میدهد یک بوی خاص که در چیز دیگر نمیتوان حس کرد مثل بوی تند سبزی خاص، البته این بو با گذشت زمان کمتر و کمتر میشود اگر بوی زیتون کال یا سبز را بشناسید همان بو را خواهد داد.
بوی روغن زیتون نباید اشفته یا به هم ریخته و یا حتی زننده باشد. روغن زیتون عموما" خوش بو است.
تست دوم رنگ روغن زیتون
رنگ روغن زیتون از زرد تیره تا سبز روشن متغییر است.
بسته به رقم و منطقه زیتون رنگ روغن زیتون متفاوت است. باید توجه داشت که رنگ روغن هیچ تقلب یا کیفیتی را نشان نمی دهد. رنگ سبز به علت خوش رنگی طرفداران بیشتری دارد.
تست سوم مزه روغن زیتون
مزه روغن زیتون خوب در دهان به سرعت پخش می شود. برخی روغن ها که به ویژه در برداشت زیتون سبز برای روغن این موضوع بیشتر حس می شود در گلو احساس سوزش ایجاد می کنند.
در چشیدن روغن زیتون باید مقدار بسیار کمی را بچشید تا مزه را به خوبی تشخیص دهید.
مقدار بسیار کمی تلخی نیز بسته به واریته زیتون ممکن است در روغن حس شود که نشان بر غیر طبیعی بودن نیست
پس از خرید روغن زیتون
نگهداری روغن زیتون
روغن زیتون را در ظرفهای پلاستیکی تیره (غیر نورگیر) و در جای خنک و تاریک نگهداری نمایید تا رنگ و مزه ان بهتر حفظ شود.
روغن زیتون محلی باغداران شمال بهتر است تا یک سال بعد از خریداری مصرف شود ولی تا دو سال قابل مصرف می باشد.
نحوه مصرف:
در پخت و پز هرگز از دمای بالا استفاده نکنید
سعی کنید از روغن زیتون با بو اسفاده کنید
هرگز پس از سرخ کردن روغن زیتون باقی مانده را در ظرف اصلی برنگردانید
هرگز روغن زیتون باقی مانده را پس از سرخ کردن به صورت داغ در ظروف پلاستیکی نریزید

نکته بسیار مهم در شناخت روغن زیتون:
هیچ معیار ثابتی برای تست روغن زیتون با توجه به متفاوت بودن زمان برداشت، نوع زیتون، منطقه برداشت زیتون وجود ندارد.

این نوشته صرفا از تجربیات نگارنده است با اندکی خلاصه نویسی